{{ selectedCategoryName }} {{ selectedMenuName }}
Vissza a lap tetejére

Szita Károly: megvalósítjuk a kreatív kaposvári fiatalok terveit

A mi generációnk sok mindenhez jobban ért, mint Önök, de ez fordítva is legalább ennyire igaz, ezért mi most segítséget kértünk Önöktől – e szavakkal köszöntötte Szita Károly a Városháza dísztermében azokat kaposvári fiatalokat, akik pályamunkáikkal jelentkeztek a város felhívására. Az eredményhirdetésen a polgármester hozzátette: olyan innovatív terveket vártak és kaptak a pályázóktól, amelyeket aztán meg is valósít Kaposvár. Az első három helyezett összesen 600 ezer, a különdíjas pályázó 50 ezer forinttal gazdagodott.

Okosszemüveggel élővé tett Rippl-Rónai-festmények, interaktív köztéri bútorok, a történelmi Kaposvárt bemutató mobiltelefonos alkalmazás – e tervek nyerték el leginkább a bírálóbizottság tagjainak tetszését azon munkák közül, amelyek a Tehetséges fiatalok Kaposvár jövőjéért elnevezésű pályázatra érkeztek be.

A péntek délelőtti eredményhirdetésen Szita Károly köszönetet mondott és oklevelet nyújtott át valamennyi pályázónak, amiért fontosnak érezte a jelentkezést. A polgármester hangsúlyozta: a helyezéstől függetlenül minden benyújtott munka tartalmazott olyan elemet, amely felkeltette a bírálók figyelmét, s amely továbbgondolásra érdemes.

- Azt kértem, hogy olyan ölteteket, terveket tegyenek elém, amelyeket aztán meg is valósíthatunk, hiszen a 21. században nem az asztalfióknak dolgozunk, hanem azért, hogy egy élhetőbb, fenntarthatóbb, vonzóbb városban élhessünk. Azt szerettem volna elérni, hogy rendezvényeinken, közterületeinken találkozhassanak a megvalósult terveikkel, s ez – köszönhetően a színvonalas terveiknek – így is lesz - mondta Szita Károly.

A beadott munkák között voltak közlekedésfejlesztést, településmarketinget, városarculatot érintő elképzelések is. A három nyertes pályázat egyike a közterületeink utcabútorokkal történő megújítását célozza, a másik kettő a legmodernebb technikai eszközökkel tenné vonzóbbá Kaposvárt az itt élők és a hozzánk érkező turisták számára.

A helyezettek és pályamunkáik:

I. Keresztes Bálint: Rippl-Rónai festményei „belülről” – A festmények 3 dimenziós képe VR-szemüveges alkalmazásra kódolva
II. Sághegyi Adél Laura: Interaktív köztéri bútorok és a közterek revitalizációja
III. Erdei Bálint: A történelmi Kaposvárt bemutató mobiltelefonos alkalmazás

A Magyar Cukor Zrt. különdíja:

Sághegyi Adél Laura: Kaposvár és a cukorgyár - az újracsomagolt Koronás Cukor.