{{ selectedCategoryName }} {{ selectedMenuName }}
Vissza a lap tetejére

Átfogó együttműködés indul Kaposváron a teljes foglalkoztatásért

843 – ma még munka nélkül lévő – kaposvári helyezkedhet el a következő években annak a programnak a keretében, amely a Városházán vette kezdetét a helyi és a megyei önkormányzat, a kormányhivatal, a szakképzésért felelős szervezetek és az iparkamarán keresztül a helyi munkaadók együttműködésével. Az 1,8 milliárd forint felhasználását lehetővé tevő foglalkoztatási paktumtól Szita Károly konkrét, kézzel fogható munkahelyeket vár, amelyek alkalmasak arra, hogy biztonságot nyújtsanak a családoknak.

Az együttműködési szándéknyilatkozatok aláírása előtt Szita Károly hangsúlyozta: olyan program megvalósítását kezdeményezte, amely minden korábbi foglalkoztatási elképzelésnél hatékonyabban, a valós piaci igényekhez igazodva segíti a várost legfőbb célja elérésében, abban, hogy mindazok dolgozhassanak, akik munkából kívánják megteremteni önmaguk és családjuk biztonságát.

Kaposvár polgármestere elmondta: a közfoglalkoztatás fontos szerephez jutott az elmúlt években, s ma is több százan dolgoznak annak keretében a városban, de hosszabb távon ez nem jelent megoldást. A cél az, hogy a versenyszférában, magasabb jövedelmet biztosító munkahelyekhez jusson az az 1564 ember is, akinek ma még nincsen állása. A foglalkoztatási paktum 843 fő elhelyezkedését segíti, ugyanakkor jelenleg 361 betöltetlen álláshely is van Kaposváron, s ugyancsak számos új munkahely létrejöttét segítheti az egy hete bemutatott Németh István Program, amelynek végrehajtása komoly előrelépést jelent majd a helyi gazdaság megerősítése terén.