{{ selectedCategoryName }} {{ selectedMenuName }}
Vissza a lap tetejére

Együd Árpád Kulturális Központ

Agóra

A központ, korábbi népszerű nevén az Ifiház nagy múltra tekint vissza Kaposvár város kulturális, közművelődési életében, egyben a régió egyik legfontosabb kulturális intézménye.

A 2011-ben az AGÓRA pályázat keretében, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város támogatásával újjáépült, 21. századi építészeti arculattal rendelkező multifunkcionális „üvegpalota”, a modern kor elvárásainak megfelelően, közel 5000 négyzetméteren szolgálja, sokszínű szolgáltatással várja a látogatókat. Az első szinten található a Vaszary Képtár, ahol nemzetközi színvonalú kiállítások kapnak helyet. Otthonra találtak a rendszeresen működő művelődő közösségek, civil szervezetek, művészeti csoportok, szakkörök. Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola néptánc szakos tanulói naponta birtokba veszik az épület próbatermeit. A kulturális központ az iskolán kívüli korszerű tudás terjesztésével, a felnőttképzés sokszínű szolgáltatásával segíti Kaposvár polgárainak és a városkörnyék lakóinak művelődését, oktatását.

Kaposvár nagyrendezvényeinek szervezését, lebonyolítását az Együd szakemberei végzik. Ilyenek a Kaposvári Dorottya Farsangi Napok, 2014-től a Rippl-Rónai Fesztivál, amely a Festők Városa Hangulatfesztivál „jogutódja”, a Nyári Színházi Esték programsorozat, a Miénk a Város fesztivál, illetve a Kaposvári Advent – Karácsonyi Ünnepi Hetek.

Az intézményhez tartoznak a városrészekben működő művelődési házak, valamint a 2010-ben gyönyörűen felújított Szivárvány Kultúrpalota. Az Együd Árpád Kulturális Központ által szervezett rendezvényekre, koncertekre jegyet a TDM egyesületnél, a Tourinform-irodában az Agóra információs szolgálatánál vásárolhat.

Elérhetőségek

Együd Árpád Kulturális Központ
7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.
Telefon: +36 (82) 512 228, +36 (82) 512 768, +36 (82) 512 769
Fax: +36 (82) 512 774
Honlap: www.egyud.kaposvar.hu
E-mail: egyudmuvhaz@somogy.hu
Igazgató: Horváth Gáborné

Az Agóra nyitva tartása

hétfő–péntek: 9.00–20.00 óráig,
szombat: 9.00–18.00 óráig,
vasárnap – szünnap, illetve rendezvények idején tart nyitva.

Városrészek közösségi színterei

Kaposfüredi Művelődési Ház
Kaposszentjakabi Művelődési Ház
Répáspusztai Közösségi Ház
Toponári Művelődési Ház
Töröcskei Közösségi Ház
Tüskevári Közösségi Ház
Pécsi Utcai Közösségi Ház