{{ selectedCategoryName }} {{ selectedMenuName }}
Vissza a lap tetejére

Farsang

A Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok hagyományosan a Dorottya-naphoz (február 6.) közeli hétvégén zajlanak. Csokonai Vitéz Mihály vígeposza szolgáltatja a hagyományőrzés alapját. Minden évben jelmezes felvonulás, dedaégetés szórakoztatja a résztvevőket, vasárnap pedig a Kaposvár Dombjai Félmaraton indulói teljesítik a nevezetességeket is érintő útvonalat.

Rippl-Rónai Fesztivál

A május végi hangulatfesztivál immár tizenöt éve Kaposvárnak, a festők városának mediterrán hangulatú, könnyed összművészeti rendezvénye. Nevében Rippl-Rónai Józsefet, városunk híres szülöttét idézi, programjában azonban kiállítások, utcai alkotók, koncertek is szerepelnek.

Szentjakabi Nyári Esték

A rendezvénysorozat keretében minden évben több, igazi közönségcsalogató darabot mutatnak be. Helyszínként a Szentjakabi Bencés Apátság Romkertjének szabadtéri színpada, illetve a Szivárvány Kultúrpalota szolgál.

Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál

Júliusban a világ minden tájáról érkeznek 9–19 éves korosztályú labdarúgócsapatok Kaposvárra, és varázsolják egy nemzetközi sportesemény hangulatát a városba. A programban kosár-, kézi- és röplabdamérkőzések is szerepelnek. A fesztivál a labdarúgáson, a foci szeretetén keresztül kíván lehetőséget adni számos 8 és 19 év közötti fiatalnak a sportolásra, egymás megismerésére. A fesztivál célja, hogy a labdarúgáson keresztül kösse össze a fiatalokat, hozzon létre ismeretségeket, barátságokat más kultúrájú, szokású gyermekek között, és színvonalas megméretési lehetőséget biztosítson a világ bármely tájáról érkező ifjú labdarúgók számára.

Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest)

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál naponta több világszínvonalú koncerttel és tartalmas kiegészítő programokkal várja az érdeklődőket. A világhírű előadóktól egyedi formációkban hallható művek különleges csemegét jelentenek minden zenekedvelőnek.

Miénk a Város Fesztivál

A 2010-ben megújult és már a „Magyarország legszebb főtere, főutcája” elismerést is elnyerő belváros átadóünnepségeként megszervezett első Miénk a Város Fesztivál óta hagyomány, hogy szeptember első hétvégéjén a város apraja-nagyja ünnepel. A koncertek sorában minden korosztály megtalálja a neki szóló előadást.

Mézfesztivál

A Mézfesztivál idején Kaposváron minden a mézről szól. A méhészek szakmai találkozója mellett mézlovagrendi felvonulás, méz és méhészeti termékek vására és kulturális programok várják az érdeklődőket.

Kaposvári Advent

Minden évben advent első vasárnapján nagyszámú közönség gyűlik össze a Kossuth téren, hogy tanúja legyen a várost ünnepi fénybe öltöztető díszkivilágítás kezdetének. A többhetes programsorban koncertek, gyermekelőadások, karácsonyi vásár teremtik meg az ünnepi hangulatot.